26 Μαΐου 2010

Οι αιρετικοί Ελληνες μας δίνουν ελπίδα»...


Τη σημαία της ελληνικής αντίστασης, απέναντι στα μέτρα και το ΔΝΤ, υψώνει το ιστορικό βρετανικό περιοδικό «New Statesman».
Και καλεί τους Βρετανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ελλήνων «αν δεν θέλουν να είναι αυτοί το επόμενο θύμα»...
«Η κρίση που οδήγησε στη "σωτηρία" της Ελλάδας από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι το αποτέλεσμα ενός κωμικοτραγικού οικονομικού συστήματος που διέρχεται το ίδιο σοβαρή κρίση. Η Ελλάδα είναι απλώς ο μικρόκοσμος ενός σύγχρονου πολέμου που μπορεί να μην ονομάζεται ταξικός, αλλά σπέρνει τον πανικό σε όλους τους φορείς του πλούτου (...) Αυτό που συνέβει με την Ελλάδα είναι επικού μεγέθους κλοπή»...
- «Η Ελλάδα είναι μισητή ακριβώς για την αντίσταση που προβάλλει. Αυτή αποτελεί ανάθεμα για τους Ευρωπαίους τραπεζίτες και θεωρείται ανάσχεση στην ανάγκη του γερμανικού κεφαλαίου να ελέγξει όλες τις αγορές την επαύριον της προβληματικής γερμανικής επανένωσης (...) Ευτυχώς οι Ελληνες ξέρουν ποιος είναι ο εχθρός τους και θεωρούν ότι βρίσκονται, για μια ακόμη φορά, στη Ιστορία τους υπό ξενική κατοχή. Ομως σηκώνονται ξανά όρθιοι με μεγάλο κουράγιο».