9 Μαΐου 2010

Κάνουμε λεφτά στην πλάτη της Ελλάδος


Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: «Κάνουμε λεφτά στην πλάτη της Ελλάδος»...

Καθυστερήσαμε κι έτσι βοηθήσαμε τις αγορές και τους κερδοσκόπους...Τα σκληρά μέτρα είναι αδύνατο να εφαρμοστούν...

Είπε και άλλα ο συχνά άνισος, αλλά τολμητίας «Πράσινος» :

- «Είμαστε υποκριτές. Τους τελευταίους μήνες η Γαλλία πούλησε στην Ελλάδα 6 φρεγάτες για δυόμισι δισεκατομμύρια, ελικόπτερα για 400 εκατ., και Ραφάλ προς 100 εκατομμύρια το ένα. Δυστυχώς οι κατάσκοποί μου δεν ήξεραν να μου πουν πόσα ακριβώς, αν θα είναι 20 ή 30 Ραφάλ. Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια. Η Γερμανία πούλησε 6 υποβρύχια για τα επόμενα χρόνια προς ένα δισ. ευρώ. Είμαστε πέρα για πέρα υποκριτές. Τους δίνουμε χρήματα για ν' αγοράσουν τα όπλα μας».

- «Αν είμαστε σοβαροί, να εγγυηθούμε στους Ελληνες τα σύνορά τους. Εχουν 100 χιλιάδες στρατό, ίσως παραπάνω, και η Γερμανία έχει 200 χιλιάδες. Είναι παρανοϊκό μια χώρα 11 εκατομμυρίων να έχει 100 χιλιάδες στρατό. Αυτό να ζητήσουμε από την Ελλάδα. Είναι πιο αποτελεσματικό από το να κόβουμε τους μισθούς κάποιου που βγάζει 1.000 ευρώ. Αυτό ζητάω από την Κομισιόν. Να είμαστε στοιχειωδώς δίκαιοι».


Και συνέχισε: «Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί συμπεριφέρονται στον Ελληνα πρωθυπουργό», σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι. «Πρόσφατα, ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, πέρασε από το Παρίσι... Ο κ. Φιγιόν (σ.σ. ο Γάλλος πρωθυπουργός) και ο κ. Σαρκοζί είπαν στον Παπανδρέου: "Θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε συνάψει μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή"».

«Αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρεώσαμε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων», συνέχισε. «Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Ελληνες, 2,5 δισ., υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια».